Home » Begeleiding

Begeleiding

Professionele begeleiding bij dementie

Als individueel begeleider ondersteun ik mensen met dementie én hun omgeving samen bij stressvolle activiteiten om rust en ontspanning te vinden.

Regelmaat en ritme zorgen voor rust bij mensen met dementie. Als er iets verandert in de dagelijkse patronen werkt dat al verstorend met mogelijk gevolgen in het ervaren van veiligheid. Als hier ook nog eens een bezoek aan een arts, een onderzoek bij een specialist of bijvoorbeeld tandarts bij komt geeft dat geen overzicht meer. Gevolg: spanningen voor zowel de persoon met dementie als zijn familie of andere hulp. Waar beide de spanningen ervaren wordt dit eens zo versterkt met als gevolg nog meer spanning en onrust over en weer.

Het bijwonen van een bijzondere gebeurtenis zoals een bruiloft, een (familie)feest of een uitvaart kan ook spanningen. Vaak hoor ik bij: “Had oma hier ook nog maar bij kunnen zijn, maar dat is veel te veel gedoe.”. Het kan hier uiteraard om verschillende, al dan niet persoonlijke, relaties gaan.

Ontspanning, rust en genieten zou voor iedereen mogelijk moeten zijn.

Om een dergelijke spannende activiteiten goed te laten verlopen is een kennismaking vooraf prettig. We kunnen ook ruim voor de afspraak samen komen voor een kennismaking en uitleg. Het vertrek is altijd samen, vanuit de veilige omgeving, naar de afspraak. Bij het vervoer rijd ik met u mee (in hetzelfde vervoermiddel). Na de afspraak komen we ook weer samen terug en bekijken we samen hoe snel er afscheid genomen kan worden.

Het is echt maatwerk is wat er geleverd wordt. Het doel is om zo veel mogelijk de rust te behouden en zo ontspannen mogelijk de afspraak te ondergaan. Telefonische afstemming vooraf is inbegrepen bij deze begeleiding.

Minder stress gewenst? Neem contact op!