Home » Missie en Visie

Missie en Visie

Rust en ontspanning voor mensen met dementie.

Missie:

MaatContact helpt bij het vinden van de rust, en daarmee de ontspanning, voor mensen met dementie en hun omgeving in stressvolle situaties.

Waar stress en spanning is zorgt dit voor onmacht, onvermogen en verdriet. Dit geldt zowel voor de persoon met dementie als de partner, kind of andere relatie. Zeker als deze mensen elkaar al langer kennen en de verandering groot, snel of heftig anders is. Door de situatie als buitenstaander te begrijpen kan MaatContact beide kanten begeleiden om samen verder te komen.

Visie:

Persoonlijke begeleiding bij stressvolle momenten zoals een bezoek aan een arts, een afspraak bij de tandarts of een onderzoek helpen de rust en ontspanning te krijgen of te houden. Ook bij andere incidentele gebeurtenissen zoals een bruiloft, een feest of een uitvaart kunnen voor iemand met dementie te ingrijpend zijn zodat deze maar niet uitgenodigd wordt. MaatContact kan ook in dergelijke situaties de zorgen overnemen door individueel en persoonlijk dicht bij te blijven zodat iedereen mee kan doen.

Contact via miMakker Blos die met haar clowneske voorkomen onbevangen op bezoek komt. Haar rode neus is het excuus om dingen te doen die in het normale leven niet mogen of kunnen; niet normaal zijn. De associatie is veelal vreugde en drukte, maar alle emoties mogen er bij Blos zijn. Van drukte houdt Blos niet zo. Blos maakt gebruik van alles wat ze ziet of bij zich heeft, van muziekdoosjes en handpoppen tot haar eigen lichaam en energie. Alles afgestemd en met respect en veelal non-verbaal, tenzij de “regisseur” anders aangeeft. De regisseur is juist diegene die alle grip op het leven kwijt lijkt te zijn. Totdat Blos komt …

Door de kennis en ervaring te delen rond en over dementie wil MaatContact iedereen een menswaardige laatste periode samen geven. Of het hier nu om de directe partner, de kinderen of oude bekenden gaat; MaatContact zoekt voor iedereen een advies op maat. Samen op zoek naar rust en ontspanning, zo komt iedereen verder.

Kernwaarden:

Toegankelijk, vertrouwd en zorgzaam.